Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram worteltjes
12 champignons
2 eetlepels boter/margarine
100 ml bouillon
5 eetlepels room
vloeibare zoetstof
snufje zout en versgemalen zwarte peper
voor de garnering: een paar sprieten bieslook
Bereidingswijze:
Was de worteltjes en snij ze in stukjes.
Smelt een eetlepel boter in een pannetje en voeg de wortels toe.
Doe de bouillon erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is.
Borstel of veeg (met een stukje keukenpapier) de champignons schoon en halveer ze.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin.
Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe.
Laat het geheel nog circa 3 minuten zachtjes doorkoken.
Maak op smaak met wat drupjes zoetstof, zout en peper.
Knip de bieslook fijn strooi over de worteltjes.
Lekker met een stukje kipfilet, varkenshaas of draadjesvlees.
Bevat per persoon:
12 gram koolhydraten
3 gram eiwit
Bron: Lidl.nl