Tomatensalade met Hüttenkäse en pesto
Benodigdheden voor 2 personen:
2 vleestomaten
1 theelepel suiker
1 mespunt mosterd
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (witte balsamico) azijn
zout en peper
1 eetlepel pesto
400 gram Hüttenkäse
30 gram pijnboompitten
verse basilicum
Bereidingswijze:
Snijd de twee vleestomaten elk in 6 mooie plakjes.
Roer in een kom 1 theelepel suiker, 1 mespunt mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel (witte balsamico) azijn, zout en peper tot een marinade.
Schep voorzichtig de plakken tomaat er door. Laat dit afgedekt 30 minuten marineren.
Roer ondertussen in een kom 1 eetlepel pesto door 400 gram Hüttenkäse. Laat het mengsel in een zeef uitlekken.
Rooster 30 gram pijnboompitten goudbruin.
Snijd de blaadjes van 4 takjes basilicum in reepjes.
Schik op twee borden de plakken gemarineerde tomaat om en om met een schep Hüttenkäse.
Verdeel daarna de pijnboompitjes en basilicumreepjes over de salade.
Garneer de salade met 4 takjes basilicum. Dien de salade direct op.
Per persoon:
11 gram koolhydraten
29 gram eiwit
Bron: Hüttenkäse.nl