Spinazie gehaktschotel
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram verse spinazie
200 gram gehakt
10 cherrytomaten
60 gram zachte kaas naar keuze (bijvoorbeeld feta, mozzarella)
gehaktkruiden
evt. een eetlepel (geroosterde) pijnboompitten als garnering
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee pannen op een middelhoog vuur.
Rul in de ene pan het gehakt samen met de gehaktkruiden. Zorg dat het gehakt niet in te kleine stukjes uitelkaar ‘valt’.
Bereid in de andere pan de spinazie met aanhangend water.
Als de spinazie geslonken is, even laten uitlekken.
Doe het gehakt in een ovenschaal en schep de spinazie erdoor.
Bak de cherrytomaten eventjes aan zodat ze wat zachter worden.
Brokkel of snijd de kaas in stukjes en leg het samen met cherrytomaten op de spinazie.
Doe de schaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas wat gesmolten is.
Strooi tot slot de (geroosterde) pijnboompitten over de schotel
Bevat per persoon:
5 gram koolhydraten
38 gram eiwit
Bron:healtylowcarblifestyle