Spaanse kip in tomatensaus
Benodigdheden voor 2 personen:
2 niet al te grote kipfilets
1-2 eetlepels olijfolie
200 gram trostomaten
1 ui
2 knoflookteentjes
6 groene olijven, in vieren gesneden
1 groene paprika
50 ml rode wijn (3-4 eetlepels)
50 gram Serranoham, in reepjes van ongeveer 2 cm breed gesneden
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan.
Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes en hak fijn.
Snij de tomaten in blokjes.
Halveer de paprika, verwijder en zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.
Fruit de ui en knoflook aan in het overgebleven braadvet.
Voeg de paprika, tomaat en Serranoham toe en bak het geheel circa 5 minuten.
Leg de kipfilets weer terug in de pan en voeg de wijn en olijven toe.
Laat het geheel met de deksel op de pan op een laag vuur circa 30 minuten smoren.
Maak op smaak met zout en peper.
Lekker met een salade of sperzieboontjes.
Bevat per persoon:
8 gram koolhydraten
50 gram eiwit
Bron: Lidl.nl