Roerbakspruitjes met ui, knoflook, spek en gedroogde tomaatjes
Benodigdheden voor 2 personen
400 gram spruitjes
1 ui
1 knoflookteen
olijfolie
een halve eetlepel kerriepoeder
60 gram magere spekkreepjes
6 zongedroogde tomaatjes
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze 5 minuten in ruim kokend water. Giet ze af.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Pel de knoflookteen en hak deze fijn.
Snij de tomaatjes in reepjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes en de kerrie toe. Bak de spekreepjes krokant.
Schep de spruitjes en de tomaatjes erdoor heen en roerbak het geheel circa 5 minuten tot de spruitjes beetgaar zijn.
Maak op smaak met zout en peper.
Eet er een stukje vlees of kip bij.
Bevat per persoon:
15 gram koolhydaten
13 gram eiwit
Bron: Lidl.nl