Prei-omelet met geitenkaas
Benodigdheden voor 2 personen
3 eetlepels olijfolie of vloeibaar bakproduct
200 gram preien (in ringen)
0.5 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of 0.5 theelepel gedroogde tijm
1 vleestomaat (gepeld, in blokjes)
5 eieren
100 ml kookroom
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
1 eetlepel bladselderij (gehakt) of peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin 3-4 minuten de prei, de tijm en de tomatenblokjes en schep uit de pan.
Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen.
Giet het eimengsel erin en bak 2 omeletten.
Verdeel, als de bovenkant van de omeletten bijna gestold is, het preimengsel over de helft ervan.
Klap de omeletten dubbel en verdeel de geitenkaas erover.
Gratineer in de pan tot de kaas licht gesmolten is.
Variatie
Vervang de tijm door Provençaalse kruiden. Liever geen geitenkaas? Neem dan kruidenroomkaas.
Per persoon bevat dit gerecht ca. 8 gram koolhydraten
Bron: boodschappen.nl