Pompoensoep met ham en chorizo
Benodigdheden voor 2 personen:
1 halve pompoen (ca. 600 gram)
1 dunne prei
1 teentje knoflook
1 eetlepel vloeibare margarine of olie
5 eetlepels room
150 ml bouillon
150 gram achterham (dikke plak)
50 gram chorizo of salami
2 eetlepels kwark
Bereidingswijze:
Was de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein.
Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
Voeg de pompoen toe met peper, de bouillon en room. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer.
Snijd de ham in blokjes en de chorizo in reepjes.
Breng de soep tegen de kook aan en roer de ham er door.
Verdun de soep eventueel met nog wat bouillon of water en maak hem op smaak met de kwark.
Roer de achtergehouden rauwe prei en de chorizo door de soep.
Lekker met een sneetje (geroosterd) koolhydraatarm brood besmeerd met kruidenboter of kruidenroomkaas of met rookkaascrackers (zie recept)
De soep bevat per persoon:
7 gram koolhydraten
23 gram eiwit
Bron: Voedingscentrum