Oosterse boerenkoolschotel
Benodigdheden voor 2 personen:
1 eetlepel olie
250 gram kipfilet, in brede repen
halve theelepel sambal oelek
1 eetlepel Kikkoman ketjap manis
1 eetlepel gembersiroop (of 1 eetlepel honing, dit bevat echter de dubbele hoeveelheid koolhydraten)
versgemalen peper
400 gram panklare boerenkool of verse boerenkool, in repen
40 gram cashewnoten
4 plakjes katenspek (of ontbijtspek)
2 eetlepels gebakken uitjes (bijv. Conimex, Go Tan)
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten.
Voeg sambal oelek, ketjap, gembersiroop en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten.
Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten. Schep de noten door het boerenkoolmengsel.
Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
Verdeel de boerenkoolschotel over 2 borden.
Strooi er de uitjes over en leg het spek erop.
Voor de partner: lekker met gekookte aardappelen of krieltjes
Bevat per persoon;
12 gram koolhydraten
44 gram eiwit
Bron: boodschappen.nl