Oopsiebroodjes of Oopsiepizzabodem
Benodigdheden voor 6-8 broodjes of 1 grote pizzabodem:
100 gram roomkaas (of voor een hartige variant: kruidenroomkaas)
3 grote eieren
1 theelepel bakpoeder (o.a. Dr. Oetker)
snufje zout
evt. maanzaad of sesamzaad
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met boter of olie.
Pak twee kommen en splits daarin de eieren. De eigeel in de ene kom, het eiwit in het andere.
Voeg een snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer.
Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij het eigeel. Mix tot een glad en luchtig geheel.
Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit beetje voor beetje: spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd.
Voeg dan weer wat van het eimengsel erbij en spatel totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
Schep 6-8 lepels van het mengsel op het bakpapier (met voldoende ruimte ertussen) en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
Bestrooi ze naar wens met maanzaad of sesamzaad.
Bak de oopsies ca. 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen, snij het broodje eventueel doormidden en gebruik beleg naar keuze.
Bevat per broodje:
1 gram koolhydraten
4 gram eiwit