Maaltijdsalade met kip en cashewnoten
Benodigdheden voor 2 personen:
300 gram kipfilet, in smalle repen
1 eetepel olie
50 gram cashewnoten
100 gram gemengde bladsla
10 cherry- of kerstomaatjes, gehalveerd
een halve komkommer, in blokjes
1 bosje radijs, schoongemaakt, in plakjes
150 gram wortel, geschrapt en grof geraspt
Voor de dressing:
1 eetlepel zoete chilisaus of hotketchup
1 eetlepel olie
1 theelepel Kikkoman sojasaus (ketjap)
2 theelepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gehakte verse koriander
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
Bereidingswijze:
Verhit een eetlepel olijfolie en bak hierin de kipfiletreepjes goudbruin en gaar in 12-15 minuten.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de warme kipfiletreepjes door de dressing en laat afkoelen.
Verdeel de sla over 2 borden en schep er de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel door
Leg de kip met de dressing in het midden op de salade.
Strooi de geroosterde noten erover.
Bevat per persoon:
15 gram koolhydraten
40 gram eiwit
Bron: Boodschappen.nl