Kabeljauw in parmaham in pesto-roomsaus
Benodigdheden voor 2 personen:
350 gram kabeljauwfilet
0,5 bakje verse Italiaanse kruiden
8 plakjes parmaham
1 eetlepel olie
3 eetlepels pesto
100 ml slagroom
4 in water voorgeweekte satéprikkers
Bereidingswijze:
Verdeel de kabeljauw in 8 stukjes (ca. 40 gram per stukje) en bestrooi met zout en peper.
Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze fijn.
Wentel de blokjes vis door de kruiden en wikkel ze elk in een plak parmaham.
Rijg de vispakketjes per 2 op een stokje en smeer ze in met olie.
Grill de spiesen 5-10 min in een grillpan, onder de grill (in een ovenschaal) of op de barbecue. Regelmatig keren.
Mix de pesto met de room en verwarm kort in een steelpannetje.
Serveer de kabeljauwspiesen met de pesto-roomsaus
Lekker met een groente naar keuze.
Bevat per persoon (zonder groente):
2 gram koolhydraten
40 gram eiwit