Hollandse maaltijdsalade
Benodigdheden voor 2 personen:
1 eetlepel olijfolie
250 gram magere (gemarineerde) varkensreepjes
1 rode ui
120 gram champignons
halve theelepel tijm
1 eetlepel mosterd
100 gram eikenbladsla melange
2 tomaten
Bereidingswijze:
Snijd de uien in ringen, de champignons in kwarten en de tomaten in parten.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de uienringen en champignons toe en roerbak nog 4 minuten.
Roer de tijm en mosterd erdoor.
Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
verdeel de sla en tomaat over twee borden. Schep het vlees met de groenten erop.
Serveer er naar wens een snee geroosterd koolhydraatarm brood met kruidenboter bij
De salade bevat per persoon:
4 gram koolhydraten
Bron: AH.nl