Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Hartige preitaart

Hartige preitaart

Benodigdheden voor een springvorm van 26 cm (voor 4 personen, uitgaande van 8 taartpunten)

Benodigdheden taartbodem:
200 gram amandelmeel
halve theelepel zout
50 gram boter of harde margarine
1 ei
naar wens een halve theelepel Italiaanse kruiden of gedroogde kruiden zoals tijm, oregano, basilicum

Bereidingswijze taartbodem:
Verwarm de oven voor op 175°C
Meng alle ingrediënten tot een samenhangende bal
Vet je springvorm in met wat boter of olie
Bekleed de bodem met deeg en maak eventueel nog een opstaande rand
Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.
Laat afkoelen.

Benodigdheden hartige taartvulling:
500 gram prei
1 doosje champignons
1 stronk broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram spek- of hamblokjes
5 eieren
Peper en kruiden naar smaak

Bereidingswijze hartige taartvulling:
Was de prei en snij deze in ringen.
Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de broccoli in roosjes.
Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
Bak de spekjes uit in een koekenpan totdat ze knapperig zijn (hamblokjes even licht aanbakken in een scheutje olie)
Haal de spekjes uit de pan maar laat het spekvet in de pan achter.
Fruit de uitjes in het spekvet.
Voeg de champignons, knoflook en broccoli toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg de prei toe en laat deze slinken.
Voeg als laatste weer de spekjes toe en haal de pan van het vuur.
Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje peper en kruiden naar smaak (kerriepoeder, paprikapoeder of voor een extra pittige smaak chilipoeder).
Meng de eieren door het preimengsel.
Roer het geheel goed door elkaar en giet in de springvorm met de taartbodem.
Bak de taart ongeveer 45-50 minuten in de oven of totdat deze gaar is.

Eet er eventueel een salade bij.

Bevat per persoon uitgaande van 2 taartpunten:
12 gram koolhydraten
33 gram eiwit

Met dank aan Hinke.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten