Hambakje met spiegelei
Benodigdheden voor 4 stuks
8 plakken rauwe hammen
1 handje rucola (grof gesneden) of spinazie (panklaar, grof gesneden)
2 tomaten (gepeld, in kleine blokjes)
1 eetlepel bieslook (gehakt) of lente-/bosui (gehakt)
4 eieren
muffin bakvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Bekleed 4 holtes van de muffinvorm met de ham zodat een bakje ontstaat.
Druk er een prop aluminiumfolie in en zet de vorm circa 8-10 minuten in het midden van de oven tot de ham krokant wordt.
Verwijder het folie en verdeel de rucola over de hambakjes.
Meng de tomatenblokjes met de bieslook (en eventueel wat peper) en verdeel over de rucola.
Breek de eieren boven de hambakjes en zet de vorm ca. 10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
Wip de hambakjes voorzichtig uit de vorm. Garneer met wat rucola.
Als lunch of warme maaltijd: lekker met een salade.
Dit recept levert nauwelijks koolhydraten
Bron: boodschappen.nl