Groentecurry met gebakken kokos
Benodigdheden voor 2 personen:
1 ui
400 gram kleurrijke groentecombinatie, bijvoorbeeld sperzieboontjes, courgette, wortel, bloemkool, rode/gele paprika etc.
1 eetlepel olie
1-2 eetlepels currypasta (in diverse smaken verkrijgbaar van mild tot pittig)
1 teentje knoflook
1 dl groentebouillon
2 eetlepels geraspte kokos
3 eetlepels halfvolle yoghurt
(6 takjes koriander)
Bereidingswijze:
Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes (niet te klein).
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de currypasta zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten beetgaar.
Bak ondertussen de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
Roer de yoghurt door de groentecurry.
Strooi er aan tafel de geraspte kokos en eventueel kleingesneden koriander over.
Lekker met kipfilet of pangasiusfilet.
Per persoon:
ca.10 gram koolhydraten
Bron: Voedingscentrum