Goulash van hamlappen met zuurkool
Benodigdheden voor 2 personen:
200-250 gram hamlappen
50 gram spekreepjes
1 eetlepel paprikapoeder
100 ml witte wijn
2 eetlepels crème fraîche
1 grote ui
1 rode paprika
250 gram zuurkool
Bereidingswijze:
Snipper de ui in niet al te kleine stukjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in repen van 1 cm.
Snij de hamlappen in blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit.
Voeg de hamlap-blokjes toe, bestrooi met de paprikapoeder en bak het vlees in circa 4 minuten bruin.
Voeg de ui en paprika toe en bak het circa 2 minuten mee.
Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en laat het geheel 15 minuten stoven.
Schep voor het serveren de crème fraîche door de goulash.
Bevat per persoon:
10 gram koolhydraten
31 gram eiwit
Bron: Lidl.nl