Geroerbakte prei met speklap
Benodigdheden voor 2 personen:
300 gram speklapjes , in repen gesneden
marinade van 1 halve eetlepel sambal en 1-2 eetlepels Kikkoman ketjap
400 gram dunne preistengels
1 eetlepel olie of vloeibate margarine
100 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
Bereidingswijze:
Marineer de repen spek in het sambal-ketjapmengsel (circa 10 minuten).
Snij ondertussen de preistengels in stukjes van 4 cm.
Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de prei circa 5 minuten.
Schep de prei uit het water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een wok en roerbak het spek en de prei circa 4 minuten.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak nog 2 minuten mee.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bevat per persoon:
8 gram koolhydraten
29 gram eiwit
Bron: Hoogvliet.com