Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Gemarineerde schouderkarbonade met spitskool

Gemarineerde schouderkarbonade met spitskool

Benodigdheden voor 2 personen:
1 half kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
2 schouderkarbonades
400 gram spitskool
2 plakjes ontbijtspek
1 ei
1 eetlepel bloem
1 ui
2 eetlepels margarine/olie
nootmuskaat en peper

Bereidingswijze:
Breek het ei in een kom en roer er 1 eetlepel Boursin Cuisine door.
Pel de ui en snipper hem grof.
Bestrooi de karbonades met peper en wentel ze door de bloem.
Doop ze in het ei-Boursinmengsel en leg ze in de gesnipperde uien zodat er stukjes ui aan het vlees plakken (even goed aandrukken).
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de karbonades bruin en gaar.
Snijd intussen de spitskool en het spek in kleine reepjes.
Verwarm een wok en bak hierin de spekreepjes 2 minuten. Voeg de koolreepjes toe en bak nog 2 minuten door.
Voeg de rest van het halve kuipje Boursin Cuisine en een mespunt nootmuskaat toe en laat het geheel afgedekt 10 minuten op laag vuur stoven.

Bevat per persoon:
14 gram koolhydraten
40 gram eiwit

Bron: Boursin.com

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten