Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Frittata met groene groenten en geitenkaas

Frittata met groene groenten en geitenkaas

Benodigdheden voor 4 personen:
100 g sperziebonen
6 lente-uitjes
blaadjes van 3 takjes munt
150 g doperwten, vers of uit de diepvries,
6 eieren
klontje boter
40 g geitenkaas
parmezaan, om te raspen
groene salade, voor erbij

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Punt de sperziebonen en breek/snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetjes; hak het grootste deel van de munt.
Kook de sperzieboontjes 5 minuten en voeg na 3 minuten de doperwten toe. Laat alles uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren met een garde, voeg een snuf gemalen zwarte peper en de gehakte munt toe.
Smelt boter in een koekenpan en fruit de lente-uiringetjes in 5 minuten zacht. Haal van het vuur.
Schep de uitgelekte groenten bij de lente-ui en daarna het ei-muntmengsel.
Doe het geheel in een quichevorm of ovenschaal (doorsnede 24 cm).
De kazen over de frittata verkruimelen en raspen.
Bak de frittata 5–7 minuten in de oven tot-ie is gestold en de bovenkant goudbruin is.
Strooi de rest van de munt erover. Dien de frittata warm of koud op met een groene salade.

Per persoon:
6 gram koolhydraten
17 gram eiwit

Bron:jamiemagazine.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten