Frisse vitello tonato; verrassend snel
Benodigdheden voor 2 personen:
1 blikje tonijn (uitlekgewicht 130 gram)
200 gram kalfs- of varkensfricandeau (op kamertemperatuur)
1 eetlepel mayonaise
3 kleine augurken, fijngesneden
1 eetlepel kappertjes
100 gram gemengde sla
peper uit een pepermolen, zout
evt. iets limoenrasp
Keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze:
Laat de tonijn uitlekken en meng deze samen met de mayonaise, 3 eetlepels water en de augurken tot een glad mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer.
De tonijnmayonaise moet enigszins schenkbaar zijn. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel de sla over twee borden.
Leg de plakjes fricandeau dakpansgewijs op de sla en schenk de tonijnmayonaise erover.
Verdeel de kappertjes erover en bestrooi het geheel met versgemalen peper.
Strooi er eventueel nog wat limoenrasp over.