Bloemkool-gehaktschotel uit de oven
Benodigdheden voor 4 personen
1 grote bloemkool
100 gram (kruiden)roomkaas
2 eieren
400 gram ongekruid rundergehakt
olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram geraspte kaas
peper en zout naar wens
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 175 graden.
Maak de bloemkool schoon en snij deze in stukken.
Kook de bloemkool 15 minuten.
Rul ondertussen in een koekenpan het gehakt in de olijfolie.
Voeg de Italiaanse kruiden en naar wens peper en zout aan het gehakt toe.
Kluts de 2 eieren en roer de roomkaas erdoor tot er een egale massa ontstaat.
Meng het gehakt en de bloemkool in een ovenschaal.
Giet het ei-roomkaasmengsel gelijkmatig over de bloemkool en strooi de geraspte kaas erover.
Zet het geheel 30-45 minuten in de oven.
Dit gerecht bevat per persoon ca. 8 gram koolhydraten
Bron: slank4u2.nl