Babi ketjap met Chinese kool
Benodigdheden voor 2 personen:
1 niet al te grote Chinese kool
1 ui
2 knoflookteentjes
100 gram taugé
1 rode peper
300 gram hamlappen in reepjes gesneden of voor Ajam ketjap: reepjes kipfilet
3 eetlepels Kikkoman sojasaus (of naar smaak)
olie
Bereidingswijze:
Snij de Chinese kool in reepjes.
Pel de ui en snipper in stukjes.
Pel de knoflookteentjes en hak fijn.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
Verhit een lepel olie in een koekenpan, fruit hierin de helft van de knoflook en helft van de reepjes rode peper. Voeg het vlees toe en bak in drie minuten bruin.
Voeg de ketjap toe en laat ongeveer vijf minuten sudderen.
Verhit een lepel olie in een wok en fruit hierin de ui, de rest van de knoflook en rode peper.
Voeg de kool en taugé toe en roerbak het geheel ongeveer vier minuten.
Voor de partner: lekker met rijst.
Bevat per persoon:
6 gram koolhydraten
36 gram eiwit
Bron: Lidl