Asperges met ham en ei
Benodigdheden voor 4 personen
6 witte asperges per persoon
6 eieren
200 gr beenham
100 gr roomboter (of kies voor Hollandaisesaus)
1,5 eetlepel citroensap (= sap van een halve citroen)
handje peterselie
1 theelepel suiker
zout
Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het kontje.
Kook de asperges in een ruime pan met water en zout en theelepel suiker in 8 minuten gaar.
Zet de pan uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht.
Kook de eieren 4 minuten, giet af en laat de eieren schrikken in koud water.
Meng de boter met het citroensap en wat gehakte peterselie. Doe het in een spuitzak en spuit hier toefjes van.
Verdeel de asperges en de plakjes ham over 4 borden. Leg op ieder bord 3 halve eieren een toefje boter
Garneer de asperges met wat gehakte peterselie.
Dit gerecht bevat ca. 7 gram koolhydraten per persoon (met Hollandaisesaus: ca. 10 gram)