Arretje Nof bonbons
Benodigdheden voor ca. 20 stuks (ze kunnen worden ingevroren):
100 gram roomboter
30 gram cacaopoeder
15 gram gemalen kokos of fijngemalen lijnzaad (zelf fijngemalen met staafmixer/keukenmachine)
30 gram amandelmeel
6 eetlepels slagroom of koffieroom
zoetstof naar smaak
100 gram in stukjes gehakte noten (bijv. een combinatie van walnoten, paranoten en/of hazelnoten)
een snufje zout
Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje en meng het cacaopoeder erdoor.
Meng in een kom de kokos (of gemalen lijnzaad), amandelmeel, room, zoetstof en zout tot een dikke pasta.
Doe het botermengsel bij het lijnzaad-amandelmengsel en roer ze goed door elkaar tot een egaal beslag.
Voeg tot slot ook de in stukjes gehakte noten toe aan het beslag.
Schep het beslag in bonbonvormpjes, een ijsblokjesvorm of in een (met bakpapier beklede) cakevorm of andere kleine rechthoekige bakvorm.
Druk het goed aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast (of als het snel moet, in de vriezer).
Laat het geheel enkele uren tot een hele nacht opstijven.
Snijd zo nodig het opgesteven beslag in 20 blokjes.
Bewaar de bonbons in de koelkast of diepvries.
Een Arretje Nof bonbon bevat nauwelijks koolhydraten.