Broccoligratin met karbonade
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram broccoliroosjes (vers of diepvries)
olijfolie
2 eieren (eiwit en dooier gesplitst)
60 gram geitenkaas, verkruimeld (vries de rest eventueel in)
zout en peper
2 ribkarbonades
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 minuten, giet af en schep in een ovenschaal.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers en geitenkaas met peper. Spatel het eiwit erdoor en schep over de broccoli.
Zet de gratin in de oven en bak in ca. 15 min. goudbruin.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in 6 minuten gaar. Keer regelmatig.
Serveer met de broccoligratin.
Voor je partner: met gebakken aardappelschijfjes erbij
Bevat per persoon:
11 gram koolhydraten
35 gram eiwit
Bron: AH.nl