Thaise kipreepjes met paksoi
Benodigdheden voor 2 personen
200 gram kipfilet, in dunne reepjes
1 paksoi-struik in reepjes gesneden
1 rode peper
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels Kikkoman sojasaus
2-3 eetlepels olie
3 lente-uitjes, in dunne ringen
Voor de marinade
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 theelepel geraspte limoenschil
1 eetlepel olie
Bereidingswijze gemarineerde kip
Meng de ingrediënten van de marinade en schep de kipreepjes erdoor.
Marineer de kip minstens 3 uren in de koelkast.
Verhit een eetlepel olie en roerbak de kip met de marinade gedurende 5-7 minuten.
Voeg de lente-ui toe en bak het een minuut mee.
Bereidingswijze paksoi
Verhit een eetlepel olie in de pan en roerbak de paksoi, knoflook en rode peper op hoog vuur.
Roer de Kikkoman sojasaus erdoor en verwarm de paksoi nog een minuut.
Breng het gerecht naar wens op smaak met een snufje zout.
Direct serveren met de roergebakken kipreepjes.
Per persoon:
12 gram koolhydraten
35 gram eiwit
Met dank aan mevrouw Savenije.