Bloemkoolschotel met ham, doperwtjes en kaassaus
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote bloemkool
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook
200 gram doperwten
150 gram hamblokjes
10 gram peterselie
200 gram crème fraîche
200 gram geraspte oude kaas
150 ml kookroom light
peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de bloemkoolroosjes los van de stam en snij de stam in blokjes van 1 cm. Kook de bloemkool 5 minuten en giet af.
Pers de knoflook fijn en meng dit samen met de ui, geraspte kaas, crème fraîche en kookroom in een kom. Breng op smaak met peper.
Verdeel de bloemkool, doperwtjes en hamblokjes in een ovenschaal.
Schenk het roomkaasmengsel over de groente.
Bak de bloemkoolschotel 40 minuten af in de oven.
Hak ondertussen de peterselie fijne en serveer de bloemkoolschotel hiermee.
De ovenschotel bevat per persoon:
15 gram koolhydraten
26 gram eiwit
Bron: Lidl.nl