Groentehutspot
Benodigdheden voor 2 personen:
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
300 gram winterwortel
300 gram koolraap
1 etlepel olie
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
2 eetlepels vloeibaar bak&braad
2 rundervinken
4 eetlepels yoghurt
Bereidingswijze:
Snipper de ui en de knoflook.
Schil de wortel en de koolraap en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uit met de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de wortel en koolraap toe en bak 3 minuten al omscheppend mee.
Doe er een scheutje water bij en laat de groenten met de deksel op de pan op een laag vuur in ca. 10 minuten beetgaar worden.
Verhit intussen het vloeibaar bak&braad in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar.
Roer de yoghurt door de groentehutsepot.
Snijd het vlees in plakjes en leg die op de hutspot.