Boerenkoolstamppot….. maar dan een beetje anders.
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram boerenkool
1 knolselderij
1 rookworst
peper en zout
½ eetlepel mosterd
evt. een scheutje melk
spekreepjes naar smaak
Bereidingswijze:
Maak de knolselderij schoon en snij deze in kleine blokjes.
Doe de blokjes in een pan met water en breng aan de kook.
Leg daarna de fijngesneden boerenkool op de knolselderij en daarboven op de rookworst.
Laat dit samen koken totdat de knolselderij gaar is (ca. 20 minuten).
Giet het kookvocht af en stamp het geheel door elkaar met een stamper.
Maak de stamppot eventueel wat smeuïger met een scheutje melk.
Roer er tot slot een ½ eetlepel mosterd door.
Breng op smaak met zout en peper.
Voor de liefhebber: bak de spekreepjes uit en voeg ze incl. een deel van het bakvet toe aan de stamppot.
Bevat per persoon inclusief 100 gram rookworst:
21 gram koolhydraten
26 gram eiwitten
Ter vergelijking: 4 opscheplepels ‘gewone’ stamppot bevat 54 gram koolhydraten.