Een variatie op de kwarktaart
Benodigdheden voor een springvorm van 26 cm (10-12 punten)
Voor de bodem:
200 gram amandelmeel
4 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
50 gram harde margarine of roomboter
1 ei
Bereidingswijze bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de bodem uit de springvorm en bekleed deze met bakpapier (laat het iets oversteken).
Zet de rand van de vorm weer op de bodem.
Doe de amandelmeel en de koek- of speculaaskruiden in een kom en roer dit goed doorelkaar.
Voeg het ei en de margarine/boter toe en kneed met de hand tot een bal.
Verdeel het deeg over de bodem. Bak de bodem 10-15 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
Voor de topping:
450 gram vruchtenkwark of vanillekwark zonder toegevoegd suiker
250 ml slagroom
1 doosje (200 gram) diepvries-bosvruchten (haal het ongeveer 10 minuten van te voren uit de diepvries) of 200 gram verse aardbei, frambozen of bramen
8 blaadjes gelatine
2 eetlepels zoetstof (afhankelijk van de zoetkracht kan meer of minder nodig zijn, even voorproeven dus)
Bereidingswijze topping:
Week de gelatine 5 minuten in koud water
Klop ondertussen met een mixer de kwark met de slagroom en zoetstof tot een lobbige massa.
Verwarm in een pannetje 4-5 eetlepels water. Knijp de gelatine goed uit en los het op in het warme water.
Giet het vervolgens bij het kwark-slagroommengsel en roer goed door elkaar.
Spatel voorzichtig het fruit er door.
Schenk de topping op de afgekoelde bodem en laat het geheel minimaal 3 uren in de koelkast opstijven.
Indien de taart in 10 punten is verdeeld, bevat het per punt:
5 gram koolhydraten
11 gram eiwit
Ter vergelijking, een zelfgemaakte ‘gewone’ kwarktaart bevat per punt:
28 gram koolhydraten
8 gram eiwit