Zuurkool op z’n Hongaars
Benodigdheden voor 2 personen:
1 eetlepel olie of vloeibare margarine
1 zoete ui, grof gesnipperd
2 theelepels milde paprikapoeder
1 half blikje tomatenpuree (circa 40 gram)
400 g verse zuurkool, uitgelekt
1 theelepels karwijzaad (kummel)
1 theelepels gedroogde tijm
100 ml kippenbouillon of kruidenbouillon (van tablet)
Bereidingswijze:
In braadpan de olie of margarine verhitten en ui zachtjes glazig bakken.
Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.
Zuurkool met karwijzaad en tijm door het ui-mengsel scheppen.
Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen.
Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 minuten gaar stoven, regelmatig omscheppen.
Lekker met braadworst of (kip)rollade.
Per persoon:
9 gram koolhydraten
3 gram eiwit (met braadworst 27 gram eiwit)
Bron: taste-inspiration.nl