Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus
Benodigdheden voor 2 personen:
1 spitskool (500-600 gram)
1-2 eetlepels olie
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
halve eetlepel milde Indiase currypasta (of kerriepoeder)
100 ml kokosmelk
1/4 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden
30 gram gepelde pistachenootjes, grof gehakt
Bereidingswijze:
Buitenste bladeren van spitskool verwijderen. Kool in 6 parten snijden en harde kern wegsnijden.
Olie in hapjespan verhitten en knoflook en currypasta of kerriepoeder 1 minuut zachtjes bakken.
Parten spitskool in pan leggen en 2 minuten per kant zachtjes bakken.
Spitskool met zout bestrooien en klein scheutje water toevoegen. Met deksel op pan spitskool in 10-15 minuten zachtjes gaar smoren.
Spitskoolparten op twee warme borden leggen en warm houden onder aluminiumfolie.
Kokosmelk door smoorvocht roeren en op hoog vuur laten inkoken tot dikke saus.
Op smaak brengen met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor.
Saus over spitskool scheppen en bestrooien met pistachenootjes en de rest van koriander.
Lekker met een stukje vlees, vis of kip.
Deze groenteschotel bevat per persoon:
7 gram koolhydraten
8 gram eiwit
Bron:receptenvandaag.nl