Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Witlof-frittata (hartige taart)

Witlof-frittata (hartige taart)

Benodigdheden voor 2 personen:
600 gram witlof
1 teentje knoflook
een halve rode peper
1 eetlepel olie
3 eieren
2 eetlepels belegen kaas

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 175° C.
Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal of springvorm.
Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen.
Snijd de knoflook klein.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.
Neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los en schenk dit over de groente.
Strooi de geraspte kaas er over.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Lekker met een hamlapje en voor de partner eventueel ook met krieltjes.

De frittata bevat per persoon:
5 gram koolhydraten
20 gram eiwit

Bron: Voedingscentrum

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten