Andijvie-champignon roerbakschotel
Benodigdheden voor 2 personen:
1 krop andijvie
1 bakje champignons (250 gram)
1 rode paprika
1-2 knoflookteentjes
4 lente-uitjes
muntblaadjes
olie
zout/versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze:
Was de andijvie, laat uitlekken en snij in repen.
Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de lente-ui in ringen.
Verhit een lepel olie in de wok en bak de champignons aan tot ze bruin zijn.
Voeg de knoflook, paprika en lente ui toe en bak vijf minuten mee.
Bak tot slot de andijvie mee tot het bijna slap is.
Maak op smaak met zout en peper.
Bestrooi met dunne reepjes muntblad.
Lekker met een saucijsje.
Voor de partner: lekker met rijst of krielaardappeltjes.
Dit groentegerecht bevat per persoon:
5 gram koolhydraten
6 gram eiwit
Bron: Lidl