Roerei met ham en gebakken tomaatjes
Benodigdheden voor 1 persoon:
8 snoeptomaatjes
4 plakken ham naar keuze
mosterd
1-2 eetlepels margarine of boter
2 eieren
zout en peper naar wens
1 eetlepel slagroom.
Bereidingswijze:
Besmeer de ham met mosterd.
Snij de tomaatjes doormidden.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de tomaatjes 5 minuten op de snijkant. Doe in een kommetje en bestrooi met peper.
Sla de eieren in een kom los met een vork, tot wit en geel goed gemengd zijn. Voeg zout, peper en de slagroom toe.
Verhit de rest van de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het losgeklopte ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
Lepel in ieder plakje ham wat roerei. Rol het plakje op, steek het vast met een prikker en serveer ze warm.
Serveer met de tomaatjes
Dit ontbijt bevat:
6 gram koolhydraten
25 gram eiwit
Bron: AH.nl